Pembelajaran Luar: Lawatan Tasik

Bukankah itu pengalaman hebat untuk belajar perkara baru sambil menghargai keindahan alam semula jadi? Pengalaman belajar di luar menawarkan banyak faedah untuk anak-anak meneroka kemahiran mereka. Dengan pembelajaran luar, Stellar International School dapat mendidik pelajar bahawa pembelajaran berlaku di mana sahaja, setiap masa dengan menumpukan perhatian untuk belajar di dalam dan di luar kelas.

Penting untuk kita memberikan pengalaman indah untuk anak-anak kita; persekitaran pembelajaran yang kaya yang membolehkan mereka menikmati pembelajaran dan penerokaan sepanjang perjalanan pendidikan mereka. Pembelajaran luar memberikan perubahan langkah dari kelas, yang mana pelajar
dan guru dapat menikmati detik-detik bersama. Keluar di luar memberikan suasana baru yang menyegarkan dan ini juga membantu meningkatkan semangat pelajar dalam belajar.

Walaupun bilik darjah akan selalu menjadi elemen penting dalam pendidikan kanak-kanak, pengorganisasian untuk pengalaman pembelajaran di luar adalah penting bagi perkembangan kognitif, fizikal, sosial, dan emosi kanak-kanak. Pembelajaran di luar juga membolehkan kanak-kanak memperoleh pengalaman langsung di alam semula jadi dan kebanyakan kanak-kanak dapat belajar dengan lebih baik dengan menggunakan pancaindera mereka.

Pada 8 April, pelajar Tahun 5 dan Tahun 6 sekolah Stellar International mempunyai pengalaman pembelajaran luar yang luar biasa di Sunway Emerald Lake di Johor. Lawatan ini dianjurkan oleh Jabatan Kurikulum Rendah Antarabangsa (IPC) dan Jabatan Sains. Para pelajar sangat seronok meneroka persekitaran sambil menyelesaikan tugas mereka. Satu lagi kerjasama yang berjaya antara jabatan untuk meningkatkan kemahiran belajar pelajar. Kami menantikan lebih banyak pengalaman pembelajaran luar di masa hadapan!

Lihat Galeri
Kembali ke Blog

Tinggalkan komen