CCA

Laman Utama > Aktiviti Kokurikulum

Aktiviti Kokurikulum (CCA) & Akademi Stellar

Sekolah Antarabangsa Stellar menawarkan pelbagai program CCA selepas sekolah dari Isnin hingga Khamis untuk membantu pelajar berkembang dalam pelbagai bidang kekuatan mereka. Kami bekerjasama dengan pakar industri untuk memastikan kualiti program kami. Akademi Stellar menyediakan program pendidikan berkualiti untuk membantu pelajar meningkatkan prestasi akademik mereka.

Sukan

Mengambil bahagian dalam aktiviti sukan sekolah menyediakan cara untuk pelajar terlibat sepenuhnya dengan pendidikan mereka, meningkatkan prestasi akademik, kehadiran yang lebih baik dan memberikan kemahiran hidup yang diajar melalui sukan. Pergerakan yang aktif bukan sahaja membantu kemahiran motor dan perkembangan olahraga, tetapi juga memupuk kerja berpasukan, disiplin, ketekunan, komunikasi dan persahabatan.

tae-preview

Taekwondo

ROCK-CCA

Memanjat batu

SWIMMING-CCA

Berenang

BADMINTON-CCA

Badminton

Seni

Seni adalah bahagian penting dalam pendidikan cemerlang. Kesenian ini mempunyai kuasa untuk memberi inspirasi, motivasi dan mendidik pelajar kerana ia menyediakan saluran kreatif untuk berhubung dengan dunia yang lebih besar, sehingga meningkatkan perpaduan masyarakat. Dari muzik, drama, lukisan dan lukisan, SIS berusaha untuk memastikan para pelajar dapat menyatakan diri mereka secara seni.

photography-preview

Fotografi

chinese-painting

Lukisan Cina

Akademik

Kelas sokongan kami membantu pelajar dalam pelbagai subjek untuk membantu mereka mengasimilasi kelas arus perdana dan juga menyediakan peluang tambahan untuk pelajar untuk menambah pembelajaran mereka dan menerapkan pengetahuan mereka ke dalam pembelajaran berasaskan projek.

english

Bahasa Inggeris

maths

Matematik

Komuniti

Tidak ragu-ragu bahawa kelab-kelab dan aktiviti berasaskan komuniti membolehkan pelajar membangunkan kemahiran dunia nyata dan meningkatkan komunikasi dengan orang lain dalam masyarakat. Aktiviti sedemikian mempromosikan kemahiran kepimpinan, penyelesaian masalah, kerjasama, pengurusan masa dan organisasi. Pelajar akan mengalami perspektif yang lebih luas dan lebih baik daripada dunia yang mereka tinggalkan.

cooking-1

Memasak

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.