Lembaga Gabenor

Lobi > Lembaga Gabenor

Lembaga Gabenor

DANIEL LOH HAN YEN

Pengasas & CEO
Sekolah Antarabangsa Stellar
Prasekolah Stellar
Perkhidmatan Pelajar Stellar
Tadika Pasir dan Bintang

Latar Belakang
Ijazah Sarjana dalam Perniagaan Antarabangsa, Universiti Monash, Australia
Sarjana Muda Perniagaan dan Perdagangan, Monash University, Australia
CPA Australia
Pengalaman lebih 10 tahun dalam sektor pendidikan
Bekas pensyarah, pengarah akademi, jurulatih perakaunan dan pembantu penyelidikan

Pengasas Pendidikan Cemerlang, Daniel mempunyai impian untuk menubuhkan Sekolah Antarabangsa swasta yang bebas yang akan memenuhi apa yang dia percaya; bahawa semua pelajar harus mempunyai peluang untuk memperoleh pendidikan yang berkualiti. Semasa bertahun-tahun belajar di Universiti Monash, beliau mula menyediakan tutor swasta ke sekolah menengah dan pelajar universiti. Selepas bertahun-tahun membimbing pelajar, beliau mendapat kepuasan yang luar biasa dalam memerhatikan transformasi pelajarnya, jadi dia memutuskan untuk meluluskan kerja di firma perakaunan dan sebaliknya memberi perkhidmatan kepada pelajar Sunway College sebagai pensyarah Perakaunan setelah menerima gelar CPA dan Sarjana di Melbourne, Australia. Menggunakan wawasan dan pengalamannya sebagai jurulatih pendidikan peringkat tinggi di Malaysia dan Australia, beliau memutuskan untuk menubuhkan sebuah institusi swasta di Johor Bahru yang menawarkan pendidikan Rendah dan Menengah bermula dengan visi untuk menyediakan pendidikan yang berkualiti untuk masyarakat pada tahun 2013.

DATO’ PETER T.S. NG

Pengerusi Lembaga Pengelola
Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan UCSI

Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif UCSI Group – konglomerat yang beroperasi dalam pendidikan, perundingan, penjagaan kesihatan, hotel, harta dan teknologi. Kini, UCSI University dianggap sebagai salah satu penyedia pendidikan terkemuka di Malaysia. Universiti UCSI adalah sebuah universiti yang komprehensif di Kuala Lumpur, Malaysia dan merupakan universiti swasta terbaik di Malaysia pada Peringkat Universiti QS 2019.

DR JIMMY MOK V.H.

Dr Jimmy Mok adalah Jurutera Profesional dan Bertauliah dengan lebih daripada 20 tahun pengalaman dalam industri dan akademik. Beliau memegang ijazah PhD dalam Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik dari UK dan merupakan ahli pelbagai badan kejuruteraan profesional di Malaysia, UK dan Amerika Syarikat. Beliau adalah timbalan naib canselor dan dekan Fakulti Kejuruteraan, Teknologi dan Bina Alam Sekitar, UCSI University. Pengalamannya yang luas dalam Pendidikan Kejuruteraan telah memberi manfaat kepada banyak negara di peringkat antarabangsa dan tempatan dari segi kerjaya sebagai jurutera esok.

Marialine

MARIALINE VERDICKT

Seorang ahli ekonomi dengan latihan, Marialine telah memegang pelbagai peranan pemasaran, jualan dan perundingan pengurusan kanan di pelbagai lokasi di seluruh dunia untuk syarikat multinasional peringkat tinggi, termasuk L’Oreal, The Coca-Cola Company dan The Boston Consulting Group.
Selain membina perniagaannya, Marialine adalah pendokong kuat Ekonomi Pekeliling dan mengasaskan Bab Singapura Kelab Ekonomi Pekeliling, rangkaian profesional ekonomi pekeliling global, yang cuba mempercepatkan penggunaan model ekonomi pekeliling seluruh dunia, yang merancang buangan dan pencemaran dari permulaan, kitaran sumber daya selama mungkin dan disokong oleh tenaga boleh diperbaharui.
Seorang ahli peribahasa yang diperakui, Marialine telah terlibat secara aktif dalam kesinambungan sejak 2012. Dia mengasaskan Foodmatters Di Singapura, satu siri bengkel untuk ibu bapa yang meliputi kesan pilihan makanan kita terhadap alam sekitar dan kesihatan kita. Beliau juga menubuhkan pasaran petani pertama di komuniti di mana dia tinggal, sambil mengetuai Skuad Kemapanan mereka.

Louis Hon Profile

DR LOUIS HON

Dr Louis memperoleh ijazah dalam Kejuruteraan Mekanikal dari Universiti Teknologi Nanyang. Selepas menjalani kerja industri di PPL Shipyard Pte Ltd, beliau melanjutkan pengajian di PhD di NTU di mana minat penyelidikan beliau terletak pada bidang teknologi rawatan air khusus mengenai teknik penuaian tenaga Osmosis novel berdasarkan fenomena Electrokinetic dengan paten yang difailkan di bawahnya nama. Selepas itu, beliau bekerja sebagai Teknologis Kanan di Sembeco R & D, yang memberi tumpuan kepada pembangunan dan penerokaan teknologi hijau dan penyelesaian baru ke arah persekitaran dan masa depan yang mampan. Beliau kini adalah Pengurus Teknikal & Jualan untuk MECO, pemimpin dunia dalam teknologi dan penyelesaian pembersihan air, untuk memacu perniagaan yang meliputi pasaran Asia Pasifik.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.