Di Luar Bilik Darjah

Laman Utama > Di Luar Bilik Darjah
Pembelajaran Berasaskan Projek

Di Luar Bilik Darjah

Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) memastikan setiap pelajar mengalami budaya kemungkinan dan kecemerlangan, yang membawa semangat batin dan sifat eksplorasi diri semulajadi. Salah satu matlamat utama kami di SIS adalah untuk menyediakan pelajar dengan pendidikan holistik yang bukan sahaja membangunkan watak, tetapi juga bakat di luar pencapaian akademik.

Program Kepimpinan Pelajar

Peluang kepemimpinan yang tulen disediakan bagi pelajar untuk membangunkan kemahiran kepimpinan yang kuat dengan melengkapkan mereka dengan set minda global dan set kemahiran yang mereka perlukan pada abad ke-21, seperti pengurusan diri, pengurusan organisasi, penetapan matlamat, pembinaan pasukan, fasilitasi kumpulan, membuat keputusan , kemahiran analisis dan penyelesaian konflik.

Kelas Sokongan Bahasa

Arahan bahasa Inggeris dan akademik juga akan diberikan kepada pelajar yang bahasa ibunda tidak bahasa Inggeris. Pelajar ditempatkan dalam program ini berdasarkan keahlian bahasa Inggeris mereka dan mereka akan disokong sehingga mencapai tahap Sastera. Program ini menyediakan integrasi yang lembut ke dalam kurikulum sekolah, sementara juga membina kemahiran membaca, menulis, mendengar, dan bertutur.

Program Pertukaran Pelajar

Pelajar yang layak akan mempunyai peluang sekali dalam seumur hidup untuk mengalami kehidupan di luar negara dengan keluarga tuan rumah yang dipilih dengan teliti. Sebagai balasan, pelajar dan keluarga akan menjadi tuan rumah pelajar pertukaran diri untuk melengkapkan program tersebut. Program pertukaran adalah penting untuk memupuk pemahaman di seluruh dunia dan melihat dunia dari perspektif baru. Pelajar pertukaran kembali dengan kematangan, keyakinan, kesedaran budaya dan kemahiran dalam bahasa lain.

Projek Stellar

Mengamalkan amalan terbaik dari beberapa kurikulum yang diiktiraf di peringkat antarabangsa, objektif utama Projek Stellar adalah untuk membangunkan pelajar yang ingin tahu, berpengetahuan, mampu berfikir secara kritis dan mengartikulasikan secara bersahabat dalam ucapan dan menulis. Pelajar juga dilatih untuk mempunyai prinsip, bersikap terbuka, peduli, tidak takut mengambil risiko dan dapat mencerminkan. Melalui Project Stellar, pelajar diberi peluang untuk mengintegrasikan pembelajaran berasaskan projek bertema. Pengetahuan dan kemahiran yang diperoleh daripada pembelajaran mereka digunakan menggunakan teknologi, sumber dan strategi penyelidikan yang sesuai. Inovasi dan kreativiti tidak terikat di mana pelajar mempunyai peluang untuk bekerjasama untuk mempamerkan dan mempamerkan kreativiti, kepimpinan, kerja berpasukan, menyelesaikan masalah dan kemahiran berfikir kritis. Produk siap adalah tahap pemahaman, organisasi, kualiti dan ketekunan yang tinggi. Pendekatan pembelajaran ini membina kemahiran kognitif, emosi dan metakognitif secara bersepadu dan eksplisit.

Lawatan Perjalanan

Perjalanan ke tempat yang berkaitan dengan kurikulum memberikan para pelajar dengan pandangan bagaimana dan mengapa pembelajaran mereka berkaitan dengan pengalaman dunia sebenar. Lawatan boleh termasuk tempat-tempat tempatan di dalam negeri, di luar negeri, Malaysia Timur dan juga tempat di luar negara.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.