SEKOLAH ANTARABANGSA STELLAR

Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) ialah ahli Kumpulan Pendidikan Stellar yang terletak di Puteri Harbour di Johor, Malaysia. Sekolah Antarabangsa Stellar membimbing pelajar berumur 3 hingga 18 dari awal kanak-kanak hingga sekolah menengah dengan pendidikan British dan Singapura yang diiktiraf oleh universiti berprestij di seluruh dunia. Sekolah kami diiktiraf kerana persekitarannya yang produktif dan fleksibel, telah menjadi salah satu yang pertama ditukar kepada pembelajaran dalam talian semasa pandemik COVID-19.

Di Stellar, kami berhasrat untuk memberikan yang terbaik kepada pelajar kami melalui persekitaran yang dinamik dan pelbagai di mana pelajar boleh menikmati pengalaman yang menyeronokkan dan menarik, belajar menghormati perbezaan, menguasai kemahiran bekerjasama dengan orang lain dan menemui kegembiraan pembelajaran. Saiz kelas kami adalah kecil, dengan nisbah pelajar-guru yang ideal kira-kira 10-15 pelajar setiap kelas pada tahun-tahun awal dan maksimum 25 pelajar setiap kelas di sekolah rendah dan menengah. Sekolah Antarabangsa Stellar memastikan setiap pelajar mengalami budaya kemungkinan dan kecemerlangan, mengeluarkan semangat dalaman dan kualiti penerokaan diri secara semula jadi.

Cambridge International & Singapore National

KURIKULUM

Sekolah kami membimbing pelajar dari peringkat awal ke peringkat menengah dengan lancar melalui Kurikulum Antarabangsa Cambridge dan Kurikulum Kebangsaan Singapura. Pelajar akan dilengkapi dengan asas yang kukuh dalam subjek teras seperti Bahasa Inggeris, Matematik, dan Sains, manakala juga menjadi mentor dalam pelbagai mata pelajaran lain.

Bagi memastikan pelajar kami memenuhi prasyarat utama untuk mendaftarkan diri di universiti-universiti terkemuka di dunia, kami menyediakan mereka untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan Ijazah Umum Pendidikan Menengah (IGCSE) Antarabangsa yang ditawarkan oleh Lembaga Peperiksaan Antarabangsa Cambridge (CIE) dari The University Of Cambridge, United Kingdom (UK).

Tahun Awal

Rendah

Menengah
Pembelajaran Pelajar Holistik

BUDAYA PEMBELAJARAN STELLAR

Sekolah Antarabangsa Stellar memastikan setiap pelajar mengalami budaya kemungkinan dan kecemerlangan, membawa semangat dalaman dan kualiti penerokaan diri secara semulajadi. 

ZAMAN KANAK-KANAK

KAMPUS PRASEKOLAH DI KOTA

MEMAKAN MASA DEPAN KANAK-KANAK KAMI.

STELLAR PRESCHOOL adalah prasekolah sederhana bahasa Inggeris di Johor Bahru, Malaysia. Kami menawarkan pendekatan holistik dan inovatif yang menyegarkan untuk pendidikan untuk kanak-kanak berumur 3-6 tahun. Sekolah kami adalah institusi pendidikan yang berfokus kepada pelajar yang menyediakan kurikulum dan metodologi yang mencerminkan yang terbaik dalam penyelidikan pendidikan global dan mengamalkan komuniti pembelajaran sokongan yang mencabar pelajar kami mencapai kecemerlangan peribadi dan berkembang sebagai pelajar yang percaya diri, penyayang, sepanjang hayat berpengalaman secara positif di dunia. Berhubung dengan kami & kami akan mengatur lawatan khas untuk anda dan keluarga anda.

Stellar International

Newsletter

Subscribe to get our latest news.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.