Kurikulum Awal Tahun

Laman Utama > Kurikulum Awal Tahun
Kurikulum Tahun Awal Antarabangsa (IEYC)

Kurikulum Awal Tahun

Pusat Tahun Awal kami terdiri daripada peringkat Pra-Taska, Taska dan Penerimaan yang menyediakan kanak-kanak berumur 3 hingga 5 tahun langkah pertama yang luar biasa ke arah perjalanan pendidikan mereka. Sekolah kami menyediakan asas yang sangat baik untuk pembelajaran pelajar kami melalui Peringkat Asas Awal Tahun (EYFS) dari UK dan kurikulum Kunci Untuk Pembelajaran. Di Stellar Early Years, kami menyasarkan untuk mewujudkan persekitaran yang penuh kasih sayang, ceria, selamat dan memperkaya di mana pelajar muda kami boleh membina keyakinan dan berkembang menjadi pelajar sepanjang hayat. Pendidik awal kanak-kanak kami yang komited berusaha keras untuk memastikan kanak-kanak dijaga dengan baik di dalam dan di luar bilik darjah. Pendidik awal kanak-kanak kami yang bersemangat memberi tumpuan kepada pendidikan perkembangan dalam persekitaran pembelajaran yang menyeronokkan dan menarik.

Peringkat Asas Tahun Awal (EYFS) ialah rangka kerja berkanun untuk pendidikan Awal Tahun di England. Ia menetapkan piawaian untuk pembelajaran, perkembangan dan penjagaan kanak-kanak dari lahir hingga umur lima tahun. EYFS lebih memfokuskan kepada tiga bidang pembelajaran utama: komunikasi dan bahasa, perkembangan fizikal, dan perkembangan peribadi, sosial dan emosi, yang penting untuk perkembangan kanak-kanak dan asas kepada pembelajaran yang lebih berstruktur apabila mereka semakin dewasa.

Kunci Pembelajaran ialah kurikulum awal kanak-kanak yang memberi inspirasi, mendidik dan memotivasikan kanak-kanak sambil menggalakkan mereka meneroka dunia. Kurikulum memberi tumpuan kepada membangunkan kebolehan pembelajaran kanak-kanak menggunakan alat budaya dan bukannya kandungan pendidikan standard sahaja. Guru dan kanak-kanak akan bekerjasama melalui kerja berpasukan dan komunikasi untuk mewujudkan ruang untuk kreativiti, penerokaan kemungkinan, dan penaakulan kognitif.

Bidang Pembelajaran Utama

social
Pembangunan Peribadi, Sosial & Emosi
communication
Komunikasi
literacy
Bahasa & Literasi
numbers
Numeracy
solving
Penyelesaian Masalah & Penaakulan
understanding-world
Pengetahuan & Memahami Dunia
physical-development
Pembangunan Fizikal & Kreatif
Prancheta 1-100
Pembangunan Kreatif

Subjek Tahun Awal
(Nurseri & Penerimaan tetamu)

Kehidupan praktikal
Pembinaan
Gim Jari
chinese-language
Bahasa Mandarin
gymnastics
Pendidikan Jasmani
Permainan Sensori
addition
Matematik
40877287474a6ca9613573cfb714b9d9
Artografik
vs1
Aktiviti Pusat Pembelajaran
education
Fonik
Studying
Bahasa & Literasi
cartoon-little-girl-making-paper-people-vector-25604319
Pembangunan Kemahiran Motor
KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.