Kurikulum Kami

Laman Utama > Kurikulum Kami/span>

Kurikulum Kami

Di Sekolah Antarabangsa Stellar, pelajar Tahun Awal kami akan memulakan perjalanan pendidikan mereka dengan Peringkat Asas Awal Tahun (EYFS) dari UK dan kurikulum Key To Learning, di mana pembelajaran memberi motivasi, menarik dan menyeronokkan serta membuka dunia keajaiban untuk anak-anak kecil.

Sekolah kami dengan lancar membimbing pelajar dari peringkat Rendah hingga menengah melalui Kurikulum Antarabangsa Cambridge dan Kurikulum Singapura untuk Matematik dan Sains. Pelajar akan dilengkapi dengan asas yang kukuh dalam mata pelajaran teras termasuk Bahasa Inggeris, Matematik, dan Sains sambil turut dibimbing dalam pelbagai mata pelajaran lain. Sekolah kami menyepadukan pendekatan tematik Kurikulum Rendah Antarabangsa (IPC) untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran untuk pelajar kami yang meluaskan pengetahuan mereka melalui perspektif global, dengan itu memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang dunia mereka.

Kurikulum antarabangsa Cambridge menetapkan standard global untuk pendidikan dan digunakan oleh 10,000 sekolah di lebih 160 negara. Kurikulum ini membentuk pendidikan individu dari umur 5 hingga 19 tahun dan membolehkan mereka memberi tumpuan kepada mata pelajaran berdasarkan kekuatan dan minat mereka. Melalui kurikulum ini, pelajar berpeluang memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang perlu mereka capai di sekolah, universiti dan seterusnya. Peringkat Utama merujuk kepada set kemahiran dan pengetahuan yang bertujuan untuk dikembangkan oleh pelajar pada peringkat tertentu dalam pendidikan mereka. Pentaksiran direka bentuk untuk setiap peringkat utama untuk mengukur prestasi dan pembelajaran seseorang pelajar dalam bidang pengajian tertentu yang digariskan dalam kurikulum sekolah.

Untuk memastikan pelajar kami memenuhi prasyarat asas untuk mendaftar di universiti terkemuka di dunia, kami menyediakan mereka untuk menyertai peperiksaan Sijil Am Antarabangsa Pendidikan Menengah (IGCSE) yang ditawarkan oleh Cambridge Assessment International Education (CAIE) dari The University Dari Cambridge, United Kingdom (UK).

path
path2
ieyc
ipc
camrbridge
sg

Sijil Am Antarabangsa Pendidikan Menengah (IGCSE)

Sijil Am Antarabangsa Pendidikan Menengah (IGCSE) ialah kelayakan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang setara dengan GCSE UK dan Cambridge O Level. Ia diiktiraf dan dihargai oleh universiti di seluruh dunia, termasuk di AS, UK, Australia, Kanada, Jerman, dan lain-lain. Ia juga menyediakan persediaan yang ideal untuk sebarang pendidikan lanjutan atau penempatan pengajian.

Cambridge IGCSE menyediakan kurikulum yang pelbagai yang memenuhi keperluan pembelajaran abad ke-21 di mana ia menawarkan pelajar pelbagai cara untuk belajar dan berjaya. Pendekatan IGCSE terhadap pendidikan adalah holistik, yang mengajar pelajar kecemerlangan akademik, pemikiran kreatif, penyelesaian masalah, kerja berpasukan, dan pemikiran analitikal, menjadikan mereka serba boleh.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.