Tentang Kita

Laman Utama > Tentang Kita
“Sekolah Masa Depan” akan datang, 2020 menjadi tepat.
Pengambilan baru kini dibuka untuk pendaftaran.

Gambaran keseluruhan stellar

Selamat datang ke Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) di mana kami menawarkan pendekatan holistik dan inovatif yang menyegarkan untuk pendidikan. SIS melatih dan mengajar pelajar berfikir secara kritikal dan menyatakan pandangan mereka dengan yakin dan elok. Penggunaan kemahiran dan bukannya hanya pencapaian akademik adalah di barisan hadapan kami untuk membangunkan generasi global generasi global, sambil memupuk nilai-nilai penting manusia. Belajar dengan fikiran akhir, metodologi pengajaran kita melihat masa depan mereka dan kemahiran yang diperlukan untuk menavigasi dunia yang sentiasa berubah ini.

Sebagai contoh, integrasi S.T.E.A.M. Pendidikan (sains, teknologi, kejuruteraan, seni, matematik) ke dalam kurikulum antarabangsa kami dan pengenalan pembelajaran berasaskan projek bertema melalui Project Stellar. Di samping itu, kami adalah sebuah sekolah berasaskan nilai di mana kerendahan hati, belas kasihan, empati, rasa hormat dan integriti terus diterapkan ke dalam budaya sekolah.

VISI KAMI

Meningkatkan generasi bintang
untuk masa depan yang mampan.

MISI KAMI

Menyediakan generasi global dan seterusnya dapat melengkapkan mereka dengan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dalam dunia yang sentiasa berubah ini.

Satu sekolah, Satu komuniti. Di SIS, tidak hanya Pembelajaran Pelajar, tetapi juga Pembelajaran Guru dan Pembelajaran Masyarakat kerana kami percaya dalam pepatah, ‘Sederhana kita boleh melakukan begitu sedikit, tetapi bersama-sama kita dapat berbuat begitu’.

Membawa bersama pelbagai kebangsaan dan budaya komuniti sekolah, ibu bapa dan keluarga untuk tujuan bersama, persekitaran yang unik ini akan memberikan peluang emas untuk perpaduan dalam kepelbagaian. Selain itu, pelajar multinasional dan berbilang bahasa akan diberi jaminan bahawa mereka mempunyai potensi yang tidak berkesudahan untuk maju dalam masyarakat SIS yang menyokong.

BERFIKIR GLOBAL, BERTINDAK TEMPATAN

Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) merupakan institusi pendidikan bebas di Puteri Harbour, Johor, Malaysia yang menyediakan kurikulum bersepadu antarabangsa untuk pelajar berusia 3 hingga 18 tahun. Bukan sahaja kita berusaha untuk membina komuniti pembelajaran yang menyokong, penyelidikan pendidikan dan pelbagai amalan pengajaran terbaik dalam pendekatan kami. Sekolah ini mencabar pelajar untuk mencapai kecemerlangan peribadi dan berkembang menjadi peserta didik yang yakin, peduli, dan seumur hidup yang secara positif melibatkan dunia. Saiz kelas kami adalah kecil dengan nisbah pelajar-guru ideal untuk tahun-tahun awal dan dengan maksimum 25 pelajar kelas untuk sekolah rendah dan menengah.

Dengan slogan itu, Think Global, Act Local, kami mahu anak-anak anda yang akan menjadi pemimpin masa depan negara kita untuk memperoleh set minda global. Sebagai ahli Program Sekolah Global yang berjanji untuk menangani Matlamat Pembangunan Mampan Pertubuhan Bangsa-Bangsa untuk mencapai masa depan yang lebih baik dan lebih mampan untuk semua. SIS membimbing pelajar dalam perjalanan pembelajaran mereka menjadi warga global. Pelajar kami akan belajar, mencetuskan otak, menghasilkan dan mengemukakan penyelesaian serta amalan dalam konteks tempatan berdasarkan isu global.

AKREDITASI

Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) dengan sukacitanya menjadi ahli Program Sekolah Global dan penandatanganan ‘Komitmen Sekolah ke Matlamat Pembangunan Mampan’. SIS dihargai untuk diiktiraf oleh Program Sekolah Global untuk secara aktif mempelajari, melibatkan diri, dan mengambil tindakan ke atas Matlamat Pembangunan Mampan.

Global Schools Program Logo
Sustainable Development Goals Icons

KUMPULAN PENDIDIKAN STELLAR

Pendidikan Cemerlang ditubuhkan pada tahun 2016 dan merupakan kumpulan pendidikan yang terdiri daripada Sekolah Antarabangsa, Unit Perkhidmatan Pelajar, dan juga prasekolah. Gabungan kami dengan Kumpulan Pendidikan UCSI telah membolehkan kami menyesuaikan model pendidikan mereka untuk keperluan tempatan kami.

Kami sangat percaya bahawa tujuan pendidikan adalah untuk membantu pelajar membangunkan semangat untuk belajar dan menyalakan api kreatif mereka supaya mereka boleh membawa perubahan positif kepada dunia pada masa akan datang. Kami percaya untuk menyediakan pendidikan holistik untuk generasi akan datang dengan memupuk pertumbuhan fizikal, sosio-emosi, mental dan rohani mereka.

Nama kumpulan kami, STELLAR, menandakan prestasi cemerlang dan pada masa yang sama, menyatakan harapan kami bahawa pelajar kami akan bersinar seperti bintang di sepanjang hidup mereka dan menyumbang kepada masyarakat melalui bakat unik mereka.

USCI University Logo
KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.