Mengenai Stellar

Laman Utama > Mengenai Stellar

Selamat datang ke STELLAR

Stellar International School (SIS) adalah ahli Stellar Education Group, yang ditubuhkan pada tahun 2016 dan terletak di Puteri Harbour, Johor, Malaysia. Stellar International School membimbing pelajar berusia 3 hingga 18 tahun dari awal kanak-kanak melalui sekolah menengah dengan pendidikan Inggeris dan Singapura yang diiktiraf oleh universiti berprestij di seluruh dunia. Sekolah kami diiktiraf kerana persekitarannya yang produktif dan fleksibel, telah menjadi yang pertama diubah menjadi pembelajaran dalam talian semasa pandemik COVID-19.

Di Stellar, kami berhasrat untuk memberikan yang terbaik kepada pelajar kami melalui persekitaran yang dinamik dan pelbagai di mana pelajar dapat menikmati pengalaman yang menyeronokkan dan menarik, di mana pelajar kami meraikan pencapaian mereka, belajar menghormati perbezaan, menguasai kemahiran bekerjasama dengan orang lain, dan menemui kegembiraan belajar. Saiz kelas kami kecil, dengan nisbah pelajar-guru yang ideal sekitar 10-15 pelajar setiap kelas pada tahun-tahun awal dan maksimum 25 pelajar setiap kelas di sekolah rendah dan menengah.

Stellar International School adalah sekolah berpusatkan pelajar yang diilhamkan oleh semangat dalam pendidikan yang menyediakan salah satu peluang pendidikan global terbaik dalam persekitaran pembelajaran yang menyokong yang membantu pelajar memupuk nilai-nilai baik dan mencapai pencapaian Stellar.

Satu sekolah, satu komuniti. Di Stellar International School (SIS), kami menghargai tidak hanya pembelajaran pelajar, tetapi juga pembelajaran guru dan masyarakat, kerana kami percaya dengan pepatah, “Sendiri, kita dapat melakukan begitu sedikit, tetapi bersama-sama, kita dapat melakukan begitu banyak.”

Persekitaran yang unik ini memberi peluang keemasan untuk perpaduan dalam kepelbagaian dengan menyatukan pelbagai bangsa dan budaya masyarakat sekolah, ibu bapa, dan keluarga. Selanjutnya, pelajar multinasional dan multibahasa akan diyakinkan bahawa mereka mempunyai potensi yang tidak terbatas untuk berjaya dalam persekitaran sokongan komuniti SIS.

Falsafah Kami

VISI KAMI

Meningkatkan generasi bintang
untuk masa depan yang mampan.

MISI KAMI

Menyediakan generasi global dan seterusnya dapat melengkapkan mereka dengan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dalam dunia yang sentiasa berubah ini.

NILAI KAMI

Kesepaduan
Empati
Kecemerlangan

BERFIKIR GLOBAL, BERTINDAK TEMPATAN

Pelajar, guru dan ibu bapa STELLAR menerapkan rasa komuniti yang kuat dan menghargai hubungan kepercayaan, kejujuran, dan saling menghormati. Pelajar boleh berjaya dalam persekitaran yang selamat dengan standard tingkah laku yang jelas dan persekitaran pembelajaran yang berstruktur dan menyokong.

Kami bertujuan untuk memupuk pemikiran global di kalangan anak-anak kita ketika mereka tumbuh menjadi pemimpin masa depan negara kita dengan slogan “Think Global, Act Local.” Sebagai ahli Program Sekolah Global, kami berkomitmen untuk berusaha mencapai Matlamat Pembangunan Lestari Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu untuk mewujudkan masa depan yang lebih baik dan lestari bagi semua orang. Stellar International School mendorong pelajar dalam perjalanan mereka untuk menjadi warga global dengan memotivasi mereka untuk meneroka, membuat, mengembangkan, dan berkongsi idea dan aktiviti yang difokuskan pada masalah global dalam konteks tempatan.

AKREDITASI

Sekolah Antarabangsa Stellar (SIS) dengan sukacitanya menjadi ahli Program Sekolah Global dan penandatanganan ‘Komitmen Sekolah ke Matlamat Pembangunan Mampan’. SIS dihargai untuk diiktiraf oleh Program Sekolah Global untuk secara aktif mempelajari, melibatkan diri, dan mengambil tindakan ke atas Matlamat Pembangunan Mampan.

Global Schools Program Logo
Sustainable Development Goals Icons

Terkait dengan UCSI Education Group

USCI University Logo

STELLAR Education Group telah mengadopsi UCSI Education Group sebagai panutan kami, dan kami dapati banyak hal yang dapat dipelajari dari mereka. UCSI Group adalah konglomerat pelbagai disiplin terkemuka yang berpusat di Kuala Lumpur, Malaysia. Kumpulan bermula dengan pendidikan sebagai niche ketika Dato ‘Pete T.S. Ng, Ketua Dewan Gabenor kami mengasaskan UCSI pada tahun 1986. Hari ini, kumpulan UCSI aktif dalam enam kelompok: Pendidikan, Perundingan, Penjagaan Kesihatan, Hotel dan Pelancongan, Properti, dan juga Teknologi.

Pada masa ini, UCSI University memegang ranking nombor satu sebagai universiti swasta terbaik di Malaysia dalam Peringkat Universiti Dunia QS 2019 & 2020, meletakkannya di 2% teratas dari semua universiti di dunia.

KUMPULAN PENDIDIKAN STELLAR

Stellar Education Group (SEG) telah ditubuhkan pada 2016 dan terdiri daripada sebuah sekolah antarabangsa dan tiga prasekolah di Johor Bahru, Malaysia. Gabungan kami dengan Kumpulan Pendidikan UCSI telah membolehkan kami menyesuaikan model pendidikan mereka untuk keperluan tempatan kami.

Kami amat percaya bahawa pendidikan bertujuan untuk membantu pelajar mengembangkan minat untuk belajar dan menyemarakkan kreativiti mereka untuk membawa perubahan positif kepada dunia pada masa hadapan. Kami percaya dalam menyediakan pendidikan holistik untuk generasi akan datang dengan memupuk mereka
pertumbuhan fizikal, sosio-emosi, mental dan rohani.

Nama kumpulan kami, STELLAR, menandakan prestasi cemerlang dan, pada masa yang sama, menyatakan harapan kami agar pelajar kami akan bersinar terang seperti bintang sepanjang hayat mereka dan menyumbang kepada masyarakat melalui bakat unik mereka.

Sekolah Antarabangsa Terbaik di Johor 2021
(Kurikulum British)
oleh Anugerah Pilihan Pembaca 2021

Pusat Pendidikan Cemerlang
oleh PEEAM EDUAWARDS 2021
(Sekolah Antarabangsa Stellar)

peeam2021-2

Ruang Pembelajaran Berinspirasi
oleh PEEAM EDUAWARDS 2021
(Prasekolah Stellar)

10 Prasekolah Paling Bernilai di Malaysia 2019
oleh The Knowledge Review
(Prasekolah Stellar)

SEJARAH KITA

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.