Perutusan Pengasas

Laman Utama > Perutusan Pengasas

Perutusan Pengasas

Selamat datang ke Sekolah Antarabangsa Stellar. Setiap konsep baharu yang muncul selepas percikan awal yang menghidupkan Stellar didorong oleh soalan yang sama. Apakah pendidikan terbaik yang mungkin diterima oleh kanak-kanak. Pendidikan datang dalam pelbagai bentuk cair dan boleh disesuaikan yang membolehkan kita menjawab soalan-soalan ini dari setiap aspek dan kaedah yang mungkin. Walaupun kebanyakan sekolah di Malaysia masih menekankan kad laporan, gred dan kelas, di Stellar, kami memberi penekanan yang lebih besar pada cara. Kami membuka jalan menuju ke perjalanan yang penuh dengan rasa ingin tahu, empati dan semangat.

Pencapaian akademik tidak mewakili semua potensi keseluruhan kanak-kanak. Di Stellar, kami menjelaskan bahawa membuat kesilapan adalah bahagian penting dalam proses pembelajaran. Pelajar kita akan takut untuk membuat kesilapan, mengambil risiko dan menyatakan diri mereka. Sekolah berfungsi sebagai platform untuk mencetuskan minat anak-anak kita untuk belajar sepanjang hayat mereka. Cita-cita dan prinsip yang sama dikongsi oleh ibu bapa, pengajar dan pentadbir sekolah. Kanak-kanak mesti memahami bahawa sentiasa ada lebih banyak untuk memperoleh selain kejayaan dan kegagalan. Stellar sentiasa memandang cabaran sebagai peluang untuk berkembang, dan kami ingin menerapkan semangat ini dalam diri pelajar kami.

Kasih sayang pendidik kami yang bersemangat untuk kanak-kanak tidak berakhir di dalam bilik darjah dan tugas mereka tidak terhenti apabila kelas tamat. Para pendidik ini telah menunjukkan apa yang dimaksudkan dengan mengambil berat tentang keperluan orang lain. Sebagai satu pasukan, kami menggunakan pengetahuan dan kebolehan kami untuk membuat perubahan positif dan berkongsi apa yang telah kami pelajari. Oleh itu, kami berada di sini untuk meningkatkan generasi bintang untuk masa depan yang mampan.

Pendidikan masa depan pelajar berada di tangan yang selamat di Stellar. Saya juga melihat ke hadapan untuk menjaga pendidikan setiap kanak-kanak. Saya akan berdoa dan bekerja dengan tekun untuk memastikan semua guru dan kakitangan kami mengabdikan diri mereka tanpa mementingkan diri sendiri kepada kehidupan muda yang diamanahkan kepada mereka. Yang sentiasa berubah dan berinovasi. Menjelang dunia yang berbeza daripada dunia yang kita tinggali hari ini, pelajar kita akan dilengkapi dengan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat, menyesuaikan diri dengan semua keadaan, dan terus menyumbang kepada hasil yang lebih baik.

Stellar, masa depan awak bermula di sini.

Kejayaan dalam perkembangan fizikal, intelek dan emosi pelajar kita.

Guru yang berada di atas tanggungjawab mereka terhadap kejayaan setiap pelajar.

Empati terhadap satu sama lain.

Pembelajaran sepanjang hayat menjadi cara hidup.

Cinta kepada ilmu untuk berkhidmat dan mencintai orang lain.

Di atas dan di luar kecemerlangan akademik.

Menghormati orang lain, menghormati ibu bapa, dan bersyukur kepada Tuhan.

Daniel Loh
Pengasas & Ketua Pegawai Eksekutif Stellar Education Group

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.