Perutusan Pengasas

Laman Utama > Perutusan Pengasas

Perutusan Pengasas

Dari percikan awal yang menghidupkan Stellar, setiap idea baharu yang menyusul didorong oleh soalan yang sama. Apakah pendidikan terbaik yang mungkin boleh diperolehi oleh seorang kanak-kanak? Pendidikan datang dalam pelbagai bentuk cair dan fleksibel yang membolehkan kita menjawab soalan-soalan ini dari setiap sudut yang mungkin, setiap kaedah yang mungkin. Walaupun kebanyakan sekolah di Malaysia masih menekankan kad laporan, gred dan kelas, di Stellar, kami memberi lebih perhatian kepada cara. Kami membuka jalan menuju ke perjalanan yang penuh dengan rasa ingin tahu, empati dan semangat.

Kecemerlangan akademik tidak mewakili semua yang mampu dilakukan oleh kanak-kanak. Di Stellar, kami menjelaskan bahawa membuat kesilapan adalah sebahagian daripada pembelajaran. Pelajar kami tidak akan berasa tidak selamat melakukan kesilapan, mengambil risiko dan meluahkan perasaan mereka. Sekolah seharusnya menjadi platform untuk mencetuskan minat anak-anak kita untuk belajar sepanjang hayat mereka. Ibu bapa, pendidik dan pentadbir sekolah berkongsi cita-cita yang sama. Kanak-kanak mesti sentiasa tahu bahawa sentiasa ada lagi yang perlu dipelajari di sebalik kejayaan dan kegagalan. Stellar sentiasa memandang cabaran sebagai peluang untuk berkembang, dan kami ingin menyemai semangat ini dalam diri pelajar kami.

Kasih sayang pendidik kami yang penuh semangat untuk kanak-kanak tidak berakhir di dalam bilik darjah. Bilik darjah mereka tidak terhad kepada empat dinding, dan kerja mereka tidak berhenti apabila kelas tamat. Guru-guru ini telah menunjukkan kepada kita apa ertinya mengambil berat tentang keperluan orang lain. Sebagai satu pasukan, kami menggunakan pengetahuan dan kemahiran kami untuk menghasilkan perubahan positif dan berkongsi apa yang telah kami pelajari. Oleh itu, kami berada di sini untuk meningkatkan generasi bintang untuk masa depan yang mampan.

Sebagai bapa kepada anak-anak kecil saya sendiri, saya tahu pendidikan mereka adalah pelaburan terbaik yang boleh saya buat. Di Stellar, ibu bapa akan gembira mengetahui bahawa pendidikan anak-anak mereka untuk masa depan berada di tangan yang selamat. Saya juga melihat ke hadapan untuk menjaga pendidikan setiap kanak-kanak. Saya akan berdoa dan bekerja keras untuk memastikan semua guru dan kakitangan kami akan mengabdikan diri mereka kepada kehidupan muda yang diamanahkan kepada mereka.

Masa depan sentiasa berubah, sentiasa berinovasi. Menjelang dunia yang berbeza daripada dunia yang kita tinggali hari ini, pelajar kita akan dilengkapi dengan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat, menyesuaikan diri dengan semua keadaan, dan secara konsisten menyumbang kepada hasil yang lebih baik.

Stellar, masa depan awak bermula di sini.

Kejayaan dalam perkembangan fizikal, intelek dan emosi pelajar kita.

Guru yang berada di atas tanggungjawab mereka terhadap kejayaan setiap pelajar.

Empati terhadap satu sama lain.

Pembelajaran sepanjang hayat menjadi cara hidup.

Cinta kepada ilmu untuk berkhidmat dan mencintai orang lain.

Di atas dan di luar kecemerlangan akademik.

Menghormati orang lain, menghormati ibu bapa, dan bersyukur kepada Tuhan.

Daniel Loh
Pengasas Stellar Education Group

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.