Karnival Krismas & Majlis Graduasi 2021

Karnival Krismas & Majlis Graduasi Stellar 2021
Oleh Daniel Loh | Pengasas SEG & Mira Syahirah | Editor

 

Pada tahun 2020, pasukan SEG menganjurkan konsert graduan pandu lalu untuk graduan prasekolah kami. Setahun kemudian, majlis graduasi kami berubah menjadi acara luaran fizikal, digabungkan dengan karnival Krismas. Karnival Krismas Stellar Around The World adalah acara luar yang paling menonjol yang diadakan pada tahun 2021.

Merancang, menyelaras dan melaksanakan bukanlah mudah. Menggabungkan dengan tiga sekolah di seluruh Stellar Education Group (SEG). Pendidik kami yang setia melakukan semua ini di samping tanggungjawab mengajar mereka. Guru hebat kami membantu dengan idea permainan, gerai, pentas, hiasan, dan juga penyediaan jubah tamat pengajian.

Kami sangat gembira untuk menganjurkan acara luar di mana komuniti kami boleh menyertai kami juga. Namun begitu, hari acara sebenar tidak berjalan lancar seperti yang kami rancangkan. Cuaca tidak bekerjasama dengan kami. Hujan turun dengan lebat sepanjang majlis berlangsung. Walaupun semua rancangan berubah dan hujan, pasukan kami memberikan yang terbaik untuk terus mengendalikan acara untuk kanak-kanak, keluarga dan masyarakat! Kami dikejutkan dengan kira-kira 1,500 yang keluar mengundi. Tiada yang menghalang kami untuk bergembira pada hari itu.

Melalui acara ini, kami juga meraikan graduan kami dalam kelas tamat pengajian 2021. Tahniah kepada semua graduan Prasekolah Stellar, Tadika Pasir & Bintang, Tahun Awal Stellar, dan Sekolah Antarabangsa Stellar! Kami berharap anda akan terus bersinar seperti bintang pada masa hadapan.

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen