Anugerah Pusat Pendidikan Cemerlang 2021

Kebanyakan pendidik menegaskan bahawa keputusan dan pencapaian adalah keutamaan sekolah. Namun begitu, para pendidik Sekolah Antarabangsa Stellar percaya bahawa sekolah yang cemerlang memberi tumpuan selain daripada kecemerlangan akademik.

Pada 3 Disember 2021, Sekolah Antarabangsa Stellar menerima Anugerah Pusat Pendidikan Cemerlang daripada PEEAM EduAwards 2021. Melalui pengiktirafan ini, Sekolah Antarabangsa Stellar terus menyediakan pendidikan yang paling cemerlang untuk perjalanan pembelajaran bermakna pelajar kami. “Adalah satu keistimewaan untuk memenangi anugerah ini, dan saya percaya anugerah ini berfungsi sebagai galakan kepada pendidik kami untuk menyediakan pengalaman pembelajaran Stellar untuk pelajar kami.” Encik Daniel Loh, pengasas SEG, menambah.

Daripada pembelajaran di dalam bilik darjah hinggalah menemui perkara di sekeliling alam semula jadi, pendidik kami yang setia menekankan pengalaman pembelajaran di luar dinding bilik darjah. Semua keputusan yang dibuat, termasuk memilih kurikulum dan pendidik, mengatur pelajaran dan bilik darjah, memberi tumpuan kepada keperluan kanak-kanak. Walaupun SIS telah ditubuhkan hanya selama dua tahun, kami memastikan pelajar kami mempunyai peluang yang memberi inspirasi untuk menyokong pembangunan berterusan mereka.

Tahniah kepada Sekolah Antarabangsa Stellar!

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen