Kembali ke sekolah

Ini bukan cara yang lebih baik untuk memulakan tahun 2021 daripada suara anak-anak kita memenuhi dewan dan bilik darjah sekolah kita. Suara-suara itu seperti bunga api yang secara rasmi bermula tahun ini bagi kami, menyemarakkan semula semangat semua orang di sini di sekolah. Hari 1 menyaksikan anak-anak bukan sahaja bersedia, tetapi juga mengambil bahagian secara aktif dalam aktiviti kelas yang disediakan oleh guru mereka. Sungguh menghangatkan hati untuk melihat bagaimana ikatan antara guru dan pelajar terus kukuh.

Seperti nasib, hari pertama pelajar kita kembali ke sekolah ternyata hari yang sama di mana Perdana Menteri kita mengumumkan bahawa Johor adalah sebahagian daripada 6 negeri yang ditetapkan untuk MCO 2.0 dari 13 hingga 26 Januari. Semua kelas untuk Sekolah Rendah dan Menengah, kecuali Tahun Awal (SIS) dan Prasekolah / Tadika (SP & SNS) kami mesti segera kembali dalam talian.

Guru terus bangun dan membakar minyak tengah malam untuk menukar bahan yang dimaksudkan untuk kelas fizikal menjadi bahan dalam talian. Oleh kerana perbezaan sifat pengajaran secara fizikal berbanding kelas dalam talian, ini bermaksud bahawa beberapa bahan tersebut harus dibuang sebagai ganti kaedah yang dikhaskan untuk kelas maya. Nasib baik, kami dapat memberikan bahan-bahan tersebut kepada ibu bapa pada pagi 13 Januari di mana kelas maya mengikuti keesokan harinya.

oleh Daniel Loh | Ketua Pegawai Eksekutif

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen