Hari Antarabangsa 2020

Pernah ingin mencuba makanan dari negara lain? Pernah bermimpi melancong ke seluruh dunia dan mengalami pelbagai budaya? Pelajar kami berjaya melakukan semua itu dan lebih-lebih lagi di satu tempat!

Stellar International School adalah tempat yang mempunyai pelbagai budaya dan kebangsaan, dengan sekurang-kurangnya 6 kewarganegaraan yang diwakili oleh pelajar sahaja, 9 jika anda termasuk guru. Dari tempat-tempat di seluruh dunia, kami ingin mendedahkan anak-anak dan ibu bapa kepada budaya lain yang ada di sekolah, lebih dari sekadar nama rakan sebaya mereka. Untuk mencapainya, kami meminta pertolongan ibu bapa untuk menyediakan satu item dari budaya masing-masing sebagai periuk api kepada semua orang.

Kami sangat berbangga dan berterima kasih kepada ibu bapa di atas dan di luar apa yang diharapkan daripada mereka. Jumlah usaha yang diperlukan untuk menjayakan acara itu sangat mengagumkan, terutamanya memandangkan masa yang diperlukan untuk memasak dan menyiapkan hiasan oleh guru dan ibu bapa sama sekali tidak banyak. Penyebaran makanan yang ditempatkan di hadapan kami cukup untuk semua orang mengambil sampel, malah ada yang dapat membawa pulang bersama mereka.

Hari Antarabangsa adalah kejayaan besar, mengukuhkan ikatan antara ibu bapa dan pelajar dengan menunjukkan kepada mereka bahawa ada titik persamaan antara kita walaupun datang dari hujung dunia. Dengan beberapa persembahan seperti tarian tradisional India, ia memperlihatkan kepelbagaian orang yang hadir pada hari itu. Dan jika bibir berminyak, pinggan kosong, dan senyuman gembira dapat dilalui, semua orang gembira dengan Hari Antarabangsa SIS.

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen