Memahami Anak Anda

Pada bulan Jun 2020, Stellar Education Group (SEG) menerima jemputan perjumpaan mengejut dari Mr Brian Werner, Pengurus Besar ONE˚15 Estuari Sports Center, sebuah kompleks sukan 140,000 kaki persegi yang berprestij dan swasta. Bersama dengan kemudahan dan peralatan canggih profesionalnya, keselamatan dan keselamatan terbaik, ia mempunyai banyak tenaga pengajar sukan profesional dengan rekod latihan melatih atlet bertaraf dunia.

Oleh itu, pasukan SEG, yang diketuai oleh Mr Daniel Loh, pengasas, dan terdiri daripada Mr Samuel Kang, Ketua Pegawai Pembangunan Perniagaan dan Cik Stella Pang, Pengurus Pemasaran, mengadakan pertemuan pertama dengan wakil ONE˚15. Perbincangan mereka: bagaimana kedua-dua pihak dapat bekerjasama untuk memanfaatkan generasi seterusnya di SEG.
SEG percaya dalam mengimbangi kedua-dua kemahiran akademik dan kemahiran insaniah, memupuk anak-anak menjadi pelajar yang berdaya saing di dunia yang dilengkapi dengan kemahiran abad ke-21. Walau bagaimanapun, berusaha untuk mencapai kepercayaan ini sangat mencabar; pemahaman masyarakat muncul berkaitan dengan model pendidikan baru ini. Pendidik dan sekolah masih menghadapi tekanan besar untuk membantu anak-anak mencapai prestasi akademik yang cemerlang dengan waktu yang terhad untuk menghabiskan masa bersama anak-anak di sekolah.

Kerjasama telah dipersetujui setelah pertemuan pertama dengan ONE˚15: terutamanya, pelajar SEG dapat menggunakan Pusat Sukan Estuari sebagai tempat CCA mereka dan pengalaman membimbing dari jurulatih profesional kompleks sukan. Kem musim panas dan kem musim sejuk untuk pelajar tempatan dan antarabangsa juga boleh diadakan di sana, yang menampilkan gabungan lawatan lapangan, kajian akademik, kajian seni dan sukan.

oleh Samuel Kang | Ketua Pegawai Pembangunan Perniagaan

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen