Pengajaran Semasa COVID-19

Sudah setahun roller coaster gila. Kebakaran liar Australia yang mengancam kepupusan pelbagai hidupan liar, ancaman kemungkinan berlakunya Perang Dunia, kehancuran tanaman di Afrika Timur oleh kawanan belalang, kematian pemain bola keranjang yang terkenal akibat kemalangan aneh. Ini hanyalah beberapa peristiwa besar yang telah berlaku dan kita hampir tidak melewati titik pertengahan tahun ini. Tetapi peristiwa yang membuat dunia berhenti, mengubah gaya hidup berbilion di seluruh dunia, pandemi COVID-19.

Karena jarak sosial telah menjadi norma baru, sekolah-sekolah seperti kami harus segera menyesuaikan diri dengan peraturan pemerintah untuk memberikan kontribusi ke arah melengkung kurva. Namun, jumlah usaha untuk melakukannya sangat mengejutkan. Sebagai salah satu daripada beberapa yang pertama melancarkan program e-pembelajaran untuk anak-anak, teka seberapa cepat ia dilakukan? 3 hari. HANYA 3 hari. Bagaimana? Walaupun menjadi sebahagian daripada proses itu, saya tidak mempunyai idea selain usaha titanic dari guru yang bekerja siang dan malam untuk memperbaikinya untuk kepentingan pelajar. Kesungguhan dan dedikasi yang tinggi terhadap kapal membuat kita dapat menyelesaikan tugas ini seperti yang dirancang, tepat pada waktunya untuk permulaan minggu.

Saya tidak akan terperinci tetapi mengajar secara dalam talian adalah pengalaman yang begitu baik. Ini mendorong kreativiti kita dan mencabar kita untuk memikirkan cara yang lebih interaktif untuk berhubung dengan pelajar kita. Permainan, kuiz interaktif, video, pek lembaran kerja dan banyak lagi adalah beberapa hasil percambahan fikiran berterusan kami untuk meningkatkan pengalaman untuk memastikan anak-anak masih mendapat pendidikan berkualiti yang sama seperti yang kami khotbahkan, janjikan dan sampaikan.

Saya tidak dapat menyatakan betapa bersyukurnya saya mempunyai pasukan seperti itu, atau lebih tepatnya, keluarga Stellar, yang dapat bersatu dalam masa krisis, saling menolong, dan tidak menimbulkan kemarahan orang lain ketika melakukannya. Sekiranya anda mempunyai keraguan tentang apa yang telah saya tulis, datanglah ke Stellar International dan beritahu kami bahawa sekolah ini adalah yang hebat.

Kembali ke Blog

Tinggalkan komen