Aktiviti Kokurikulum (CCA)

Laman Utama > Aktiviti Kokurikulum (CCA)

Aktiviti Kokurikulum (CCA)

Pelbagai program CCA selepas sekolah ditawarkan dari Isnin hingga Khamis. Kami bekerjasama dengan pakar industri untuk memastikan kualiti program kami. Pelbagai program CCA akan membantu para pelajar untuk mengembangkan diri dalam bidang yang berbeza.

Sukan

Mengambil bahagian dalam aktiviti sukan sekolah menyediakan cara untuk pelajar terlibat sepenuhnya dengan pendidikan mereka, meningkatkan prestasi akademik, kehadiran yang lebih baik dan memberikan kemahiran hidup yang diajar melalui sukan. Pergerakan yang aktif bukan sahaja membantu kemahiran motor dan perkembangan olahraga, tetapi juga memupuk kerja berpasukan, disiplin, ketekunan, komunikasi dan persahabatan.

basketball

Bola keranjang

tae

Taekwondo

chess

Kelab catur

board-games

Permainan Papan

soccer

Bola sepak

cross

Latihan Salib

badminton

Badminton

Seni

Seni adalah bahagian penting dalam pendidikan cemerlang. Kesenian ini mempunyai kuasa untuk memberi inspirasi, motivasi dan mendidik pelajar kerana ia menyediakan saluran kreatif untuk berhubung dengan dunia yang lebih besar, sehingga meningkatkan perpaduan masyarakat. Dari muzik, drama, lukisan dan lukisan, SIS berusaha untuk memastikan para pelajar dapat menyatakan diri mereka secara seni.

guitar

Gitar

uke

Ukulele

vocal

Vokal

media

Media & Pengeluaran

ballet

Balet

classical

Muzik klasik

drama

Seni & Drama

art

Kelas seni

percussion

Perkusi

Akademik

Kelas sokongan kami membantu pelajar dalam pelbagai subjek untuk membantu mereka mengasimilasi kelas arus perdana dan juga menyediakan peluang tambahan untuk pelajar untuk menambah pembelajaran mereka dan menerapkan pengetahuan mereka ke dalam pembelajaran berasaskan projek.

science

Sains menyeronokkan

english

Peningkatan Bahasa Inggeris

robotics

Kelas Robotik

maths

Sokongan Matematik

Komuniti

Tidak ragu-ragu bahawa kelab-kelab dan aktiviti berasaskan komuniti membolehkan pelajar membangunkan kemahiran dunia nyata dan meningkatkan komunikasi dengan orang lain dalam masyarakat. Aktiviti sedemikian mempromosikan kemahiran kepimpinan, penyelesaian masalah, kerjasama, pengurusan masa dan organisasi. Pelajar akan mengalami perspektif yang lebih luas dan lebih baik daripada dunia yang mereka tinggalkan.

interact

Interact Club

eco

Projek Sekolah Eco

baking

Kelas Baking

startup

Keusahawanan

coffee

Art kopi

cooking

Kelas memasak

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.