SEKOLAH ANTARABANGSA STELLAR

Sekolah Antarabangsa Stellar adalah sebuah institusi pendidikan bersama bebas Inggeris untuk pelajar berusia 4 hingga 18 tahun di Puteri Harbour di Iskandar, sebuah zon pembangunan ekonomi utama di Johor, Malaysia. Kami menyediakan kurikulum bersepadu antarabangsa yang ketat, berdasarkan kedua-dua kurikulum Antarabangsa Cambridge dan kurikulum Kebangsaan Singapura. Sekolah Antarabangsa Stellar ditetapkan untuk pengembangan ke kampus yang dibina pada tahun 2025.

Di Stellar, kami berusaha untuk memberikan yang terbaik kepada pelajar kami melalui persekitaran yang dinamik dan pelbagai di mana para pelajar dapat menikmati pengalaman yang menyeronokkan dan menarik, di mana pelajar kami meraikan pencapaian mereka, belajar menghormati perbezaan, menguasai kemahiran berkolaborasi dengan orang lain, dan menemui kegembiraan pembelajaran.

Tahun-tahun awal kami dan kelas rendah (Tahun 1 Tahun 3) kini dibuka untuk pendaftaran. Kelas utama kami (Tahun 4 – Tahun 6) dan kelas menengah akan diperdagangkan pada tahun 2021.

Cambridge International & Singapore National

KURIKULUM

Sekolah kami membimbing pelajar dari peringkat awal ke peringkat menengah dengan lancar melalui Kurikulum Antarabangsa Cambridge dan Kurikulum Kebangsaan Singapura. Pelajar akan dilengkapi dengan asas yang kukuh dalam subjek teras seperti Bahasa Inggeris, Matematik, dan Sains, manakala juga menjadi mentor dalam pelbagai mata pelajaran lain.

Bagi memastikan pelajar kami memenuhi prasyarat utama untuk mendaftarkan diri di universiti-universiti terkemuka di dunia, kami menyediakan mereka untuk mengambil bahagian dalam peperiksaan Ijazah Umum Pendidikan Menengah (IGCSE) Antarabangsa yang ditawarkan oleh Lembaga Peperiksaan Antarabangsa Cambridge (CIE) dari The University Of Cambridge, United Kingdom (UK).

Pembelajaran Pelajar Holistik

BUDAYA PEMBELAJARAN STELLAR

Sekolah Antarabangsa Stellar memastikan setiap pelajar mengalami budaya kemungkinan dan kecemerlangan, membawa semangat dalaman dan kualiti penerokaan diri secara semulajadi. 

ZAMAN KANAK-KANAK

KAMPUS PRASEKOLAH DI KOTA

MEMAKAN MASA DEPAN KANAK-KANAK KAMI.

STELLAR PRESCHOOL adalah prasekolah sederhana bahasa Inggeris di Johor Bahru, Malaysia. Kami menawarkan pendekatan holistik dan inovatif yang menyegarkan untuk pendidikan untuk kanak-kanak berumur 3-6 tahun. Sekolah kami adalah institusi pendidikan yang berfokus kepada pelajar yang menyediakan kurikulum dan metodologi yang mencerminkan yang terbaik dalam penyelidikan pendidikan global dan mengamalkan komuniti pembelajaran sokongan yang mencabar pelajar kami mencapai kecemerlangan peribadi dan berkembang sebagai pelajar yang percaya diri, penyayang, sepanjang hayat berpengalaman secara positif di dunia. Berhubung dengan kami & kami akan mengatur lawatan khas untuk anda dan keluarga anda.

Stellar International

Newsletter

Subscribe to get our latest news.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.