Academic Staff

Laman Utama > Staf Akademik

Pasukan Kepimpinan Kanan

JOCELYN LOH

Ketua Akademik

Setelah menamatkan Ijazah Sarjana saya (Master of Education yang mengkhususkan diri dalam Pendidikan Awal Kanak-kanak), kepercayaan yang tegas bahawa pendidikan adalah hak semua manusia adalah yang mendorong saya maju. Kami mahukan jalan pendidikan di mana watak yang baik terbentuk, kekuatan mental dibina, kemampuan intelektual diperluas, dan di mana seseorang dapat berdiri di atas kaki sendiri. Dengan adanya alat yang betul, semua orang dapat bersinar; itulah sebabnya kami menumpukan pada kualiti pasukan dan pendidik yang memberikan perhatian mereka untuk mencari formula yang tepat bagi setiap anak untuk berjaya dengan cara mereka sendiri.

Seperti yang disebutkan oleh Maxine Driscoll, “anda tidak dapat memimpin siapa pun jika anda tidak dapat memimpin diri sendiri”. Zon selesa adalah tempat yang bagus, tetapi tidak ada yang tumbuh di sana. Pemimpin yang baik tidak berhenti belajar. Itulah yang menjadikan Stellar Team unik. Sukacita saya dapat menyokong pasukan pendidik yang bersemangat yang memupuk pemimpin masa depan negara kita.

SAMUEL KANG

Ketua Pegawai Pembangunan Perniagaan

Untuk berdaya saing sebagai warganegara global, pelajar perlu memperoleh kemahiran abad ke-21 sehingga mereka dapat menyesuaikan diri dengan situasi yang tidak pernah mereka hadapi sebelum ini. Kami percaya bahawa tidak ada had geografi atau waktu khusus untuk pendidikan. Inilah sebabnya mengapa kami merancang untuk mengadakan sesi kelas luar di taman dan lawatan lapangan dengan kerap untuk membiarkan pelajar belajar menghargai keindahan alam. Dengan mengalami alam secara langsung dan bukan sekadar memperoleh pengetahuan dari buku.

Kita semua berusaha untuk memimpin dengan teladan. Ketika Covid-19 pertama kali melanda Malaysia, ini memberi kita peluang untuk mempraktikkan apa yang kita khotbahkan dengan mengembangkan kelas dalam talian dalam jangka waktu yang singkat. Kami juga telah mengembangkan pasukan produksi media kami, pasukan F&B, dan Stellar Lab di mana kami mencuba pelbagai produk pendidikan. Kami akhirnya akan melibatkan pelajar muda dan bercita-cita untuk memupuk ekosistem yang mengembangkan individu yang berpandangan maju dari komuniti kita yang kemudian dapat menyumbang kepada masa depan yang lestari.

Pasukan Kepimpinan Akademik

JOANNA COOPER

Penyelaras IPC

Saya memilih untuk mengajar di Stellar International School kerana tujuan dan strategi pembelajaran mereka sesuai dengan nilai pengajaran saya. Saya ingin memberi kesan positif kepada dunia dan khususnya kanak-kanak. Saya percaya pelajar bukan sahaja harus belajar secara akademik tetapi pertumbuhan dan kebebasan diri mereka harus dihargai dan dipupuk. Setiap kanak-kanak perlu dipeluk dalam persekitaran pengasuhan yang selamat di mana keperibadian dan kemahiran mereka diraikan dan mereka belajar mengikut rentak mereka sendiri. Pernyataan misi dan visi SIS mencerminkan betapa pentingnya kanak-kanak belajar secara holistik sehingga mereka dapat menjadi warganegara global dan pemimpin masa depan.

Pendidikan berubah dan pelajar tidak lagi diajar dengan cara tradisional “lama”. SIS telah menerapkan konsep ini dan saya merasakan sekolah kami menjadi peneraju perubahan – yang saya sangat bangga menjadi sebahagiannya. Saya suka kepelbagaian budaya sekolah kami dan pelajar kami menghargai latar belakang masing-masing. SIS mempunyai komuniti yang luar biasa di mana setiap orang terlibat dalam kejayaan pelajar dan sekolah.

ANGELINE TAN

Penyelaras Akademik

Sebagai Penyelaras Utama, saya terus mengajar Matematik pada masa yang sama untuk memastikan bahawa saya memahami kerja asas dan keadaan di kelas. Membina persekitaran pembelajaran yang sihat dan menyeronokkan selalu menjadi perkara yang ingin saya capai sebagai seorang guru. Saya sangat percaya bahawa sikap dan watak yang betul memberi seseorang jalan menuju masa depan yang lestari.

“Latih anak dengan cara yang seharusnya dia jalani dan apabila sudah tua dia tidak akan berpaling dari situ” kata hati semua guru di Stellar International School. Kami sentiasa belajar dan mencari cara baru untuk diperbaiki dalam semua bidang. Kami membuat penyesuaian dan melaksanakan rancangan baru untuk memastikan sekolah kami dapat menyesuaikan diri dengan dunia yang cepat berubah ini.

Pasukan Utama & Menengah

MS CHRISTINE

Guru Bahasa Inggeris & IPC

MS ANNE MARIE

Guru IPC & PSHE

MS SUSANNE

Guru bahasa ingeris

MS MASHA

Guru sains

MS SU YUN

Guru sains

MR RYAN LIM

Guru Seni Persembahan

MS SHANTHINI

Guru Matematik

MR TINISH

Guru Matematik

MS ALVEENA

Guru Bahasa Inggeris & IPCr

MR HARI DEVAN

Guru ICT

MS YU SHAN

Guru Bahasa Mandarin

MS CHELSEA

Guru Bahasa Mandarin

MS NUR HUMAIRAH

Guru Bahasa Melayu

MS DAYANG

Guru Bahasa Melayu

MS HAYLEY

Guru Bahasa Ingeris

MR SCOTT RANDAL

Guru Bahasa Ingeris

MS FARAH NADIAH

Guru Pendidikan Jasmani

Pasukan Awal Kanak-kanak

MS JAMALIAH

Penyelaras Awal Kanak-kanak

MS YVONNE

Penyelaras Sekolah Taska

MS LISA YAP

Guru Kanan

MS NURAZURA

Guru Kanan

MS FIFI

Pendidik Awal Kanak-kanak

MS POOJA

Pendidik Awal Kanak-kanak

MS SHIYI

Guru Penolong

MS NATASHA ALIA

Guru Penolong

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.