Sekolah Rendah

Laman Utama > Sekolah Rendah
Tahun 1 – Tahun 6

Sekolah Rendah

Stellar International School dengan gembira menyambut semua orang di Sekolah Rendah kami. Pelajar dari Pusat Tahun Awal dengan mudah beralih ke Sekolah Rendah, di mana mereka terus berkembang sebagai pelajar sepanjang hayat dan memulakan perjalanan mereka untuk menjadi warga global. Kami mendorong setiap anak untuk mengembangkan potensi penuh mereka melalui pembelajaran yang menarik, menyeronokkan, dan bermakna. Kurikulum utama yang unik kami menggabungkan Kurikulum Antarabangsa Cambridge, Kurikulum Singapura, dan Kurikulum Utama Antarabangsa (IPC) untuk menyediakan pembelajaran berdasarkan tematik kepada pelajar berusia 5 hingga 11 tahun.

Kurikulum Utama Antarabangsa (IPC) adalah kurikulum berpusatkan kanak-kanak berdasarkan National Curriculum of England (UK), dengan penilaian komprehensif untuk memantau dan menilai kemajuan setiap anak. Ia dilaksanakan di lebih dari 1000 sekolah di lebih dari 100 negara di seluruh dunia. Ini adalah kurikulum yang komprehensif, sistematik, dan inovatif yang menyediakan pendekatan pembelajaran yang jelas dan tujuan pembelajaran khusus untuk setiap mata pelajaran.

5 Ciri-ciri Utama IPC

thematic
Kurikulum tematik

Dengan kurikulum yang inovatif dan kreatif, pelajar belajar tentang dunia, bukan bab yang tidak tradisional.

holistic
Cara yang menyeluruh

Terdapat 6 peringkat pembelajaran untuk setiap unit.
I. Entri Point
II. Pengetahuan Harvest
III. Gambar besar
IV. Aktiviti Penyelidikan
V. Aktiviti rakaman
VI. Titik Keluar

goals
Matlamat pembelajaran

Merangkumi matlamat mata pelajaran (pengetahuan, kemahiran, pemahaman), matlamat peribadi (keingintahuan, ketahanan, kepandaian) dan matlamat antarabangsa (berpikiran antarabangsa).

assessment
Penilaian Pembelajaran

Penilaian formatif berlaku di setiap milepost pembelajaran. Kemahiran Rubrik digunakan untuk menentukan dan membangunkan pelan pembelajaran khusus untuk peningkatan dan kemajuan.

family
Ibu bapa secara aktif terlibat

Ibu bapa sentiasa dikemas kini dan digalakkan untuk memberi cadangan. Di samping itu, ibu bapa digalakkan untuk melihat dan menghargai kemajuan anak mereka menerusi karya seni, laman web dan video.

Dengan fokus yang jelas untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang kondusif, selamat dan gembira, SIS komited untuk memastikan semua kanak-kanak menikmati persekolahan, memupuk nilai-nilai, menimbulkan rasa ingin tahu dan menggalakkan persoalan. Ini adalah asas kepada pelajar seumur hidup bebas dan kami bertujuan untuk memupuk sifat-sifat dan nilai ini pada tahun-tahun awal untuk membentuk masa depan kanak-kanak.

Terdapat 3 peringkat di IPC

IPC Milepost 1 IPC Milepost 2 IPC Milepost 3
Tahun 1 – 2 Tahun 3 – 4 Tahun 5 – 6
5 – 7 tahun 7 – 9 tahun 9 – 12 tahun

Subjek Utama
(Tahun 1 – Tahun 6)

BAHASA INGGERIS
BAHASA MANDARIN
TEKNOLOGI KOMUNIKASI MAKLUMAT (ICT)
MATEMATIK
PENGAJIAN ISLAM (UNTUK PELAJAR MUSLIM)
PENDIDIKAN FIZIKAL (PE)
SAINS
SEJARAH MALAYSIA
PENDIDIKAN PERIBADI, SOSIAL, KESIHATAN (PSHE)
BAHASA MELAYU
MUZIK & DRAMA
 

 

* IPC adalah subjek yang mengintegrasikan Seni Bahasa, Matematik, Sains, ICT & Pengkomputeran, Teknologi, Sejarah, Geografi, Muzik, Pendidikan Jasmani, Seni dan Masyarakat.

** Keperluan MoE untuk pelajar Malaysia mulai Tahun 4

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.