Sekolah Rendah

Laman Utama > Sekolah Rendah
Tahun 1 – Tahun 6

Sekolah Rendah

Selamat datang ke Sekolah Rendah kami. Pelajar Pusat Awal tahun berjalan lancar ke Sekolah Rendah di mana mereka terus berkembang dan berkembang menjadi pelajar seumur hidup dan memulakan usaha untuk menjadi warga dunia. Melalui pembelajaran yang menyeronokkan, menyeronokkan dan bermakna, kita memupuk setiap kanak-kanak untuk memenuhi potensi mereka. Kurikulum utama yang unik menggabungkan Kurikulum Antarabangsa Cambridge, Kurikulum Nasional Singapura (Matematik dan Sains) dan Kurikulum Utama Antarabangsa (IPC) untuk menyediakan pembelajaran berasaskan tematik kepada pelajar muda berumur 5 hingga 11 tahun.

IPC didasarkan pada Kurikulum Nasional England (UK) dan berpusatkan kanak-kanak, digabungkan dengan penilaian yang ketat untuk memantau dan menilai kemajuan setiap kanak-kanak. Ia digunakan oleh lebih daripada 730 sekolah di 92 negara di seluruh dunia. Ia adalah kurikulum komprehensif, tematik, kreatif, dengan proses pembelajaran yang jelas dan matlamat pembelajaran khusus untuk setiap subjek. Ia juga mengembangkan minda antarabangsa dan menggalakkan pembelajaran peribadi.

5 Ciri-ciri Utama IPC

thematic
Kurikulum tematik

Dengan kurikulum yang inovatif dan kreatif, pelajar belajar tentang dunia, bukan bab yang tidak tradisional.

holistic
Cara yang menyeluruh

Terdapat 6 peringkat pembelajaran untuk setiap unit.
I. Entri Point
II. Pengetahuan Harvest
III. Gambar besar
IV. Aktiviti Penyelidikan
V. Aktiviti rakaman
VI. Titik Keluar

goals
Matlamat pembelajaran

Merangkumi matlamat mata pelajaran (pengetahuan, kemahiran, pemahaman), matlamat peribadi (keingintahuan, ketahanan, kepandaian) dan matlamat antarabangsa (berpikiran antarabangsa).

assessment
Penilaian Pembelajaran

Penilaian formatif berlaku di setiap milepost pembelajaran. Kemahiran Rubrik digunakan untuk menentukan dan membangunkan pelan pembelajaran khusus untuk peningkatan dan kemajuan.

family
Ibu bapa secara aktif terlibat

Ibu bapa sentiasa dikemas kini dan digalakkan untuk memberi cadangan. Di samping itu, ibu bapa digalakkan untuk melihat dan menghargai kemajuan anak mereka menerusi karya seni, laman web dan video.

Dengan fokus yang jelas untuk mewujudkan persekitaran pembelajaran yang kondusif, selamat dan gembira, SIS komited untuk memastikan semua kanak-kanak menikmati persekolahan, memupuk nilai-nilai, menimbulkan rasa ingin tahu dan menggalakkan persoalan. Ini adalah asas kepada pelajar seumur hidup bebas dan kami bertujuan untuk memupuk sifat-sifat dan nilai ini pada tahun-tahun awal untuk membentuk masa depan kanak-kanak.

Terdapat 3 peringkat di IPC

IPC Milepost 1 IPC Milepost 2 IPC Milepost 3
Tahun 1 (6 – 7 tahun) Tahun 3 (8 – 9 tahun) Tahun 5 (10 – 11 tahun)
Tahun 2 (7 – 8 tahun) Tahun 4 (9 – 10 tahun) Tahun 6 (11 – 12 tahun)

Subjek Utama
(Tahun 1 – Tahun 6)

Bahasa Inggeris
Bahasa Mandarin
Teknologi Komunikasi Maklumat (ICT)
Matematik
Muzik
Seni dan Reka Bentuk
Sains
Drama
Pendidikan Jasmani
Bahasa Melayu
Kemanusiaan
Peribadi, Sosial, Pendidikan Kesihatan (PSHE)
Pengajian Islam (untuk Pelajar Islam)

Subjek yang ditawarkan secara unik diintegrasikan dengan Kurikulum Antarabangsa Cambridge, Kurikulum Nasional Singapura dan Kurikulum Utama Antarabangsa.

KEPERLIKAN SEKARANG

TINGGALKAN PESANAN ANDA

Isi borang ini dan Pejabat Stellar kami akan menghubungi anda untuk menjawab semua soalan anda.
Tempat yang menakjubkan untuk anak-anak anda belajar, membangun dan berkembang menjadi pemimpin global masa depan.